Παρασκευή 19 Απριλίου 2013


              ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
Πιστεύουμε ότι το νερό συνιστά πολύ βασικό όρο ζωής ,αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και είναι δημόσιο αγαθό .
    Ο Δήμος Ηγουμενίτσας διαθέτει άφθονο και καλής ποιότητας νερό. Η Δ.ΕΥΑΗ είναι η επιχείρηση του δήμου μας που διαθέτει στους δημότες-καταναλωτές το αγαθό αυτό  που είναι συνυφασμένο με τη ζωή, το κόστος δε για την παραγωγή και τη διάθεση του αγαθού αυτού είναι μικρό.
    Θα αναμέναμε λοιπόν, δεδομένου ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Η από την σύστασή της είναι βασισμένη στην αρχή της ανταποδοτικότητας, ότι και η τιμολόγηση του αγαθού θα ήταν αντίστοιχα χαμηλή .
   Ιδιαίτερα σε μια συγκυρία σαν τη σημερινή που το λαϊκό εισόδημα μειώνεται κάθε μέρα σαν αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής, των μνημονίων και της άγριας φορολογίας.
    Δυστυχώς όμως διαπιστώνουμε ότι το νερό στο Δήμο Ηγουμενίτσας είναι από τα ακριβότερα πανελλαδικά, με τιμολόγηση που πολλές φορές είναι υψηλότερη ακόμη και από νησιώτικους δήμους, όπου αναμφίβολα έχουν υψηλότερο κόστος παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού .
   Ξεκινώντας απ’τη διαπίστωση αυτή και αφουγκραζόμενοι το πάνδημο αίτημα των πολιτών, οι οποίοι αγανακτούν για το γεγονός ότι πληρώνουν λογαριασμούς Δ.Ε.Υ.Α.Η αντίστοιχους με ‘κείνους τη ΔΕΗ.
   Θεωρούμε ότι πρέπει να επανασχεδιαστεί η τιμολογιακή πολιτική της Δ.Ε.Υ.Α.Η. στην κατεύθυνση της δραστικής μείωσης των τιμολογίων .

ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ           

Δεν υπάρχουν σχόλια: